Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άγιος Βασίλης... θα ’ρθει και του χρόνου!

Ο Άγιος Βασίλης... θα ’ρθει και του χρόνου!

ΔΕΝ ΗΡΘΕ, λοιπόν, φέτος για όλους μας ο Άγιος Βασίλης.Έναν ολόκληρο χρόνο δεν τον σκεφτήκαμε. Δεν του στείλαμε ούτε γράμμα. Καιεπειδή είναι ευγενής, μας το ανταπέδωσε. Δεν μας έφερε τίποτα, αφούδεν ζητήσαμε – ούτε να μας δει δεν ήρθε. Καλά-καλά δεν πιστέψαμε ότι υπάρχει, γιατί πια δεν πιστεύουμε τίποτα.
Ούτε πιστεύουμε, ούτε εμπιστευόμαστε. Αφού δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, σε ποιον θα πούμε το μυστικό μας να φτάσει εκεί μακριά στον Άγιο Βασίλη; Και αυτός με τη σειρά του, καθώς δρόμο θα παίρνει και δρόμο θα αφήνει, θα ρωτά και θα μαθαίνει για να μας φέρει ένα γράμμα-δώρο, γραμμένο με τη σοφία όλων όσων συνάντησε. Ένα δώρο μόνο για μας. Γιατί τα δώρα του Άγιου Βασίλη είναι μυστικά. Τα βλέπουμε μόνο όταν τα ανοίγουμε. Δεν πιστεύουμε πια και στα δώρα. Ούτε τα ονειρευόμαστε. Τότε, πώς μπορούμε να τα έχουμε; Τα δώρα έχουν αγάπη και όταν τα ανοίγουμε μας κάνουν ευτυχισμένους.
Πολλές φορές δεν έχουμε ούτε χώρο μέσα στο σπίτι για να αφήσει ο Άγιος Βασίλης το δώρο. Όλα είναι στη θέση τους. Τίποτα καινούριο δεν χωράει. Ίδιες ιδέες, ίδιες συνήθειες, ίδια λάθη, όλα στην ίδια θέση.
Μια φορά και έναν καιρό ο Άγιος Βασίλης πήγε σε ένα σπίτι να αφήσει το δώρο του.Μπήκε μέσα από την καμινάδα. Έψαχνε από δω,έψαχνε από κει, να βρει γλυκά. Ήθελε να φάει ένα, για να αφήσει το δώρο του. Έτσι κάνει σε κάθε σπίτι που πάει. Δεν βρήκε τίποτα. Κανείς δεν νοιάστηκε.
Ξέχασα να σας πω πως όταν μπήκε από την καμινάδα παραπάτησε πάνω στα παιχνίδια που είχαν σωριάσει τα παιδιά εκεί γύρω. Πάνωστο τραπέζι βλέπει ρούχα και παπούτσια. Στις καρέκλες πιάτα. Τα βιβλία στο νεροχύτη. Τα ’χασε. Δεν χάνει καιρό, μπαίνει μέσα στηνκαμινάδα και χάνεται. Ούτε ξαναπέρασε από εκείνο το σπίτι.Ξέρετε, στον Άγιο Βασίλη αρέσει η τάξη. Θέλει αγάπη για να φέ-ρει το δώρο. Θέλει χώρο για να το αφήσει. Θέλει να το ζητήσουμε.Θέλει να το έχουμε ανάγκη. Θέλει να χαρούμε πολύ όταν το πάρουμε. Θέλει να το εκτιμήσουμε. Επειδή όμως εκείνος μας νοιάζεται, κάθε χρόνο μας δίνει ένα πολύ μεγάλο δώρο είτε το ζητήσουμε είτε όχι.Έναν ολόκληρο χρόνο για να ετοιμαστούμε και να τον περιμένουμε! Ξέρει ότι είμαστε άνθρωποι και θέλουμε τον χρόνο μας για όλα αυτά. Ας ετοιμαστούμε και ας τον περιμένουμε... του χρόνου.

Ο εκδότης

Τεύχος 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: