Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Τα πριγκιπόπουλα

     Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα. Η βασίλισσα δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Αποφάσισαν λοιπόν να υιοθετήσουν ένα. Στον βασιλιά δεν άρεσαν τα κορίτσια. Ήθελε μόνο αγόρια. Η βασίλισσα, μόνο κορίτσια. Έτσι μάλωναν συνέχεια και δεν έπαιρναν καμία απόφαση. Μια μέρα ο βασιλικός σύμβουλος είπε:
– Γιατί δεν υιοθετείτε δύο παιδιά; Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι!
     Έτσι κι έγινε. Μετά από χρόνια τα δυο πριγκιπόπουλα μεγάλωσαν κι ερωτεύτηκαν το ένα το άλλο. Δεν ήξεραν ότι δεν είναι πραγματικά αδέρφια, γι’ αυτό ένιωθαν ενοχές για τα συναισθήματά τους. Έτσι μάλωναν συνέχεια, όπως οι γονείς τους. Ο βασιλιάς κατάλαβε τι συμβαίνει και το είπε στη βασίλισσα.
– Να τους χωρίσουμε για λίγο καιρό. Να μη βλέπονται για να ξεχαστούν, είπε η βασίλισσα.
     Έτσι, με τη δικαιολογία ότι μαλώνουν, τους χώρισαν. Το πριγκιπόπουλο πήγε να μείνει στο παλάτι του θείου του και η πριγκιποπούλα στις ξαδέρφες της.
     Πέρασαν δώδεκα χρόνια, ώσπου μια μέρα γύρισαν στο παλάτι. Μόλις έφτασαν στο παλάτι, έτρεξε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.
– Λυπάμαι που τόσα χρόνια μαλώναμε συνέχεια, είπε η πριγκίπισσα.
– Κι εγώ έχω μετανιώσει, είπε ο πρίγκιπας.
     Ο βασιλιάς και η βασίλισσα είδαν ότι δεν μπορούσαν να τους χωρίσουν. Έτσι αποφάσισαν να τους πουν την αλήθεια. Τα δύο πριγκιπόπουλα μαρτύρησαν τον έρωτά τους και παντρεύτηκαν. Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Βάσω, 11 χρόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: