Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εργαστήρια αφήγησης και γραφής παραμυθιών

ΣΚΑΛΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΟΥΡΗ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
Θερινή Σχολή Παραμυθάδων
Τραγάκι  Ζακύνθου
8ος χρόνος



Εργαστήρια  αφήγησης και γραφής παραμυθιών:


Ø  Κυριακή 17 Ιουλίου Σάββατο 23 Ιουλίου 2011
Ø  Κυριακή 24 Ιουλίου-Σάββατο 30 Ιουλίου 2011
Ø  Κυριακή 31 Ιουλίου- Σάββατο 6 Αυγούστου 2011


Ώρες εργαστηρίων:  9:30- 12:30  και 18:30 -21:30

Κόστος  συμμετοχής : 350 ευρώ

Απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.
Πως μπορούμε να γράψουμε το δικά μας παραμύθια;
Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός  για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;

Πως ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;


      Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στην ροή  του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο της αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του εργαστηρίου, Αβούρης Δημήτρης.

Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και εννέα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πώς προσεγγίζουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά, τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πώς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιόν τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.
Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την θεραπευτική αλλά και εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς «παραμυθάδες», με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του κόσμου των παραμυθιών.

Τα παραμύθια που θα γραφούν μπορούν να εκδοθούν εφ΄όσον το επιθυμούν οι συγγραφείς τους στο περιοδικό «Το παραμύθι».


Το κόστος συμμετοχής είναι 350 ευρώ και περιλαμβάνει: δίδακτρα,  διαμονή, διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) ,δωρεάν εκδρομές, και δωρεάν καθημερινή μετακίνηση για κολύμβηση, υλικό σεμιναρίου.

ü  Η άφιξη των συμμετεχόντων μπορεί να γίνεται από την προηγούμενη της έναρξης του εργαστηρίου
ü  Η διαμονή θα γίνει σε πέτρινους ξενώνες στο Πολιτιστικό χωριό Σκαλιά.
ü  Το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά βρίσκεται σε απόσταση 1000 μέτρων από την Πλάζ Τσιλιβή και απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.
ü  Η αφήγηση των παραμυθιών θα γίνεται σε 4 υπαίθρια θέατρα.
ü Τα φαγητά μας μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο, με αγνά υλικά.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

 Οι ενδιαφερόμενοι είναι προτιμότερο να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-7750653/ 6976330933 για κράτηση θέσεων. Η κράτηση γίνεται με κατάθεση του ποσού των 175 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού  748/741477-34 φυλάγοντας το καταθετήριo και παρουσιάζοντάς το την ημέρα έναρξης του εργαστηρίου. Η εξόφληση γίνεται με την άφιξη στο Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων (12).
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: