Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Εργαστήριο αφήγησης και γραφής παραμυθιών:
• Τρίτη 26/4 - Παρασκευή 29/4
Άφιξη Δευτέρα 25/4

Κόστος συμμετοχής : 250 ευρώ
...
Απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.
Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;
Πως ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;
Πως μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι;
Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στην ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο της αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του εργαστηρίου, Αβούρης Δημήτρης.
Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και εννέα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πώς προσεγγίζουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά, τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πώς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιόν τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.
Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την θεραπευτική αλλά και εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς «παραμυθάδες», με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του κόσμου των παραμυθιών.
Το κόστος συμμετοχής είναι 250 ευρώ και περιλαμβάνει: δίδακτρα, διανυκτερεύσεις, διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), υλικό εργαστηρίου.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι προτιμότερο να επικοινωνούν στα τηλέφωνα
210-7750653/ 6976330933 για κράτηση θέσεων και στη συνέχεια να καταθέτουν το ποσό των 125 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 748/741477-34 φυλάγοντας το καταθετήριo και παρουσιάζοντας το την ημέρα έναρξης του εργαστηρίου.

Κρατήσεις μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου.
Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων (14).


Όναρ μέσω Τέχνης, περιοδικό το παραμύθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: